Etsy’de Antika Ürün Satışı

El işi ürünlerin satışı için dünyadaki en büyük pazaryeri Etsy’dir. Öte yandan Etsy’de göz ardı edilmemesi gereken bir alan daha var: Antika ürünler.

Belki de evde çöpe atmak isteyeceğimiz bir ürün için binlerce lira ödemeye hazır müşteriler bulunuyor. Etsy’de antika olarak satacağınız ürün en az 20 yıllık olması gerekiyor. Peki bu işi Türkiye’den yapmak mümkün mü? Evet, Etsy’nin kendine ait ödeme yöntemi sayesinde çok kolay bir şekilde bu işe başlayabilirsiniz. Üstelik dolar geliri elde edeceğiniz için elde edeceğiniz kâr da aynı oranda katlanacak.

Siz de Türkiye’den tüm dünyaya antika ürünler satan satıcılar arasında yerinizi alabilirsiniz. Evinizde bulunan ve işe yaramayan, 20 yıldan daha eski ürünleri belirlemeye başlayabilirsiniz. Peki ne gibi ürünler satılabilir? Hemen fikir alışverişine başlayalım:

Etsy kilim

1- Etsy’de halı, kilim satışı: Türk satıcıların çoğunlukla halı ve kilim sattığını görmekteyiz. 20 yıldan daha eski ve bir köşede duran ürünleriniz varsa bunları değerlendirebilirsiniz. Ürünün yaşı arttıkça fiyatı da artacaktır.

Etsy gaz lambasi

2- Etsy’de gaz lambası satışı: Eskiden çok yaygın bir şekilde kullanılan gaz lambalarına ulaşmak mümkün. Etsy’de gaz lambaları ile ilgilenen bir çok antika tutkunu bulabileceksiniz. Sipariş geldiğinde, paketleme konusunda daha dikkatli olmakta fayda var. Gaz lambasının kırılgan bölümlerini korumak için köpük kullanılabilir.

Etsy kiyafet

3- Etsy’de kıyafet satışı: 20 yıldan daha eski ceket, hırka, elbise gibi ürünler antika severlerin dikkatini her zaman çekmektedir. Bununla birlikte yöresel ve geleneksel kıyafetler de dikkat çekici olacaktır. Eski kıyafetleriniz bir koleksiyoncunun dikkatini çekebilir. Aynı zamanda kıyafetler tiyatro ve sinema için de satın alınabilir. Belki de bir müşteri, yalnızca hoşuna gittiği için tercih edebilir. Listelenecek ilgi çekici ürünler mutlaka kazanç getirecektir.

Etsy kitap

4- Etsy’de kitap satışı: Eski kitaplarınızın insanların dikkatini çekebileceği bir çok konu var. Müşteriler yalnızca dekor olarak da satın alabilir. Bununla birlikte uzun zamandır aradığı bir kitap listedeyse, bunu kaçırmak istemeyecektir.

Türkçe kitaplar satılabilir mi? Evet satılabilir. Örneğin bir koleksiyoncu, aynı kitabın farklı dillerdeki baskısını topluyor olabilir. Satışın hangi amaçla gelebileceğini kestirmek zor olsa da, bu konuda üzümünü yerken bağını sormaya gerek yok. Müşteri, yalnızca hoşuna gittiği için bile alabilir.

Etsy anahtar 1

5- Etsy’de ev eşyaları satışı: Evde bulunan ve 20 yıldan eski olan tüm eşyalar satılabilir. İşinize yaramayan, hatırası olmayan, hatta atmak isteyebileceğiniz ürünleri değerlendirebilirsiniz. Bu ürünler eski bir anahtar da olabilir eski bir ütü de. Ürünler ne kadar az yer kaplıyorsa bizim için o kadar iyi. Çünkü büyük hacimli ürünlerde lojistik masrafı da fazla olacaktır. Tabii ki büyük hacimli ürünler de gönderilebilir. Yalnızca lojistik masraflarını iyi hesaplamak gerekir.

Tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını nasıl satabileceğinizi öğrenmek isterseniz, eğitime katılabilirsiniz: https://konakakademi.com/etsy-egitimi/

Author

konakakademi