Etsy’de ne satılır?

Ülkemizde el işi olarak peynir ekmek gibi tüketilen ve yurtdışına sattığınızda kâr edebileceğiniz ürünler paylaşacağım.

Paylaşacaklarım; ayakları yere basan, herkesin bildiği ve mutlaka kullandığı ürünler. Öncelikle şu soruya bir açıklık getirelim. Yurtdışına online satış yapmak kolay mı? Emin olun bir caddeye dükkan açıp işletmekten çok daha kolay. Öte yandan online ticaret de yan gelip yatma işi değil. Belki alnınız terlemeyecek, işlerinizi evinizden ya da istediğiniz yerden yönetebileceksiniz ama çaba göstermeniz şart.

Zaten aşina olduğumuz ürünlere bir göz atalım:

1- Hırka: Hepimizin dolabında bulunan örme hırkalardan bahsetmek istiyorum. Geçmişten günümüze kadar, örgü örmek; annelerimizin, ninelerimizin ata sporudur. İki üç günde muhteşem hırkalar ören süper anneanneler, babaannelerimiz var. Hatta son zamanlarda pandemi döneminin sıkıntılarını atlatmak için örgü ören erkekler de görüyorum.

Peki bu kadar büyük bir enerji neden kaybolup gidiyor? Bu ürünler ülkemizde o kadar yaygın ki, değerini bilmiyoruz. ABD’de ve Avrupa’da el işi bir ürünün kıymeti biliniyor. Örneğin; paylaştığım ekran görüntüsünü inceleyebilirsiniz.

cardigan

Ürünler dolar olarak satıldığı için TL’ye çevirdiğimizde hatırı sayılır bir gelir elde ediyoruz. ABD’deki bir müşteri ürüne 60 dolar ödüyor ve bu para onun için hiçbir şey. Öte yandan bizim için çok şey ifade ediyor. Dolar kurunun yükselmesi bizim için avantaj haline geliyor. Krizi fırsata çevirmiş oluyoruz. Başka bir ürün çeşidiyle devam edelim.

2- Çorap: Yine ülkemizde sıkça rastladığımız bir ürün. Hatta çok faklı örnekler ile çok farklı modeller var. Üstelik soğuktan korumada üstüne yok bu yün çorapların. Aşağıdaki ekran görüntüsünü inceleyelim.

socks

Bizim ürettiğimiz çoraplardan çok daha kalitesizleri bu fiyatlara satılıyor. Bir de müşterinin karşısına ilgi çekici modeller ile çıktığımızda başarı kaçınılmaz olacaktır. Son örneğimize geçelim.

3- Oyuncak bebek: El yapımı oyuncak bebekler de bu topraklarda yüzyıllardır üretilir. Oyuncak bebek yapımının yüzlerce farklı yöntemi vardır. Farklı yörelerde farklı türde oyuncaklar görürüz. Şimdi Etsy’de satılan oyuncaklara bir göz atalım.

etsy

Oyuncakların fiyatları boyutuna ve kalitesine göre değişiyor. Satış rakamlarını paylaştığım resimde görebilmişsinizdir umarım. Hepsi binlerce adet satmış.

ABD’de ve Avrupa’da yaşayan insanlar organik ürünlere çok önem veriyor. Örneğin; çocuğuna alacağı bir oyuncağın fabrikada üretilmiş olmasını istemiyor. El işi organik bir oyuncak ile çocuğunun daha sağlıklı büyüyeceğini biliyor. Bu yüzden de bu tür ürünlere çok değer veriyor.

Paylaştığım tüm ürünler bu topraklarda yüzyıllardır üretilen ve üretilmeye devam eden ürünler. Peki bu ürünleri satanların bizden farkı ne? Sadece daha cesurlar. Bir işe girişmeyi göze alabiliyorlar.

Ülkemizde döviz kurları yükseldikçe enflasyon artıyor ve hayatımızı etkiliyor. Peki döviz kazanarak bu durumu tersine çevirsek hayatımız nasıl değişirdi? Online satış yapmak sizi korkutuyor mu? Korkmayanlar bu işe başlıyor ve para kazanıyor. Aradaki tek fark bu. Etsy’de satış yapmak için şirket kurmanıza ya da herhangi bir para ödemenize gerek yok. İngilizce bilmenize de gerek yok. Tüm bu süreçler Etsy eğitiminde anlatılmaktadır.

Etsy’nin 60 milyondan fazla müşterisi bulunuyor ve bu müşteriler, el yapımı ürünler almak için can atıyorlar. Peki siz satış yapmak için can atıyor musunuz?

Eğer bu işe bir an önce başlamak isterseniz, Etsy eğitime buradan indirimli olarak katılabilirsiniz: https://konakakademi.com/etsy-egitimi/

Etsy’de satış yapabilmek için ihtiyacınız olan tek şey cesaret. Üstelik eğitime katıldığınızda tamamen ücretsiz bir şekilde hesap açabileceksiniz. Şirket kurmadan vergiden muaf olacaksınız. Aramıza şimdiden hoş geldiniz.

Tüm ücretsiz mini eğitimler için abone olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCKuky-by401s1xfMoC6hfFg

Kendinize çok iyi bakın.

Author

konakakademi