E-ticaret

Etsy Nedir? E-ticarete neden Etsy ile Başlamalıyız?

Cream and Teal Flower School Presentation 1
Etsy nedir?

Etsy, uluslararası olarak el emeği satışında önemli bir paya sahip olan e-ticaret sitesidir. Etsy’deki ürünlerin tamamı ya da ürünün belli bölümleri el işçiliğiyle yapılmaktadır. Bunun dışında antika ürünlerin satışının da ciddi bir payı bulunmaktadır. Etsy’de satılan ürünler birer sanat eseri niteliğindedir denilebilir. Daha detaylı olarak Etsy nedir? E-ticarete neden Etsy ile başlamalıyız? Bunları inceleyelim.

Etsy Nedir? E-ticarete neden Etsy ile başlamalıyız?

Bu yazıda inceleyeceğimiz içerikler

Etsy nedir?

Etsy, kendi üretiminiz olan fiziksel, dijital ürünleri, fiziksel ürünlerin yapımında kullanılan malzemeleri ve antika ürünleri satabildiğimiz popüler bir pazar yeridir. Hobilerinizi işe dönüştürmek ve tüm dünyaya satarak döviz kazanmak için en kolay yöntemlerden biridir.

Dünyada Etsy

Etsy, 3.1 milyon satıcı ve 60.1 milyon alıcı ile dünya çapında çok popülerleşen bir e-ticaret sitesidir. Etsy, Amazon, Ebay gibi dünya devi online ticaret sitelerine çok benzer bir platformdur. Fark olarak Etsy’de satılan ürünlerin bir aşamasında mutlaka el emeği bulunmaktadır. Avrupa ve ABD’de el emeği ürünler çok dikkat çekmektedir. Bu ürünlerle ilgilenen sadık bir müşteri kitlesi bulunmaktadır. Bu sebeple Etsy’de satış yapmak gerekli yöntemler uygulandığında çok kolaydır.

Etsy’de satış yapmak

Etsy’de bir hesap açmak sadece birkaç dakikanızı alır ve tamamen ücretsizdir. Bir mail adresi ve şifre oluşturarak çok basit bir şekilde Etsy’e üye olabilirsiniz. Ardından istediğiniz şekilde düzenleyebileceğiniz bir mağaza kurarak Etsy’ de satış yapmaya başlayabilirsiniz. Etsy’deki tek maliyet ürünlerinizi mağazada listelemek için ürün başına ödeyeceğiniz 0.20 dolarak listeleme ücretidir. Bunu da fazla dert etmeye gerek yok. Mağazanızı size vereceğimiz link ile açtığınızda ilk 40 adet ürününüzü ücretsiz olarak listeleyebileceksiniz. Bunun dışında satış yapmadığınız sürece Etsy sizden başka hiçbir ücret kesintisi almaz.

Etsy’de neler satabilirim?

Etsy’de el emeği dijital, fiziksel ya da 20 yıldan daha eski antika ürünlerin satışını yapabilirsiniz.
Etsy’de satılabilecek bazı ürün önerileri:
– El sanatları ve işçilik malzemeleri
-Takı
-Örme eşyalar
-Tablo resim
-Keçeden yapılan ürünler
-Amigurumi
-Dijital kağıt ve desen
-Talep üzerine baskı ürünleri
-Çanta

Ve içinde el emeği olan daha birçok ürün satabilirsiniz. Talep üzerine baskı ürünleri için işinizi kolaylaştıran firmalar bulunmaktadır. Bu firmaları mağazanıza entegre ederek sermayesiz bir şekilde döviz kazanmaya başlayabilirsiniz.

E-ticarete neden Etsy ile başlamalıyız?

 1-Etsy’de hesap oluşturup mağaza açmak ücretsizdir

2-Etsy’de sadece ürün listelemek için 0.20 dolar ödenir. (Konak Akademi’den alacağınız linkle ilk 40 ürününüzü ücretsiz olarak listelersiniz.)

3-Etsy’de ürün satmadığınız sürece başka hiçbir kesinti ya da ücret ödemezsiniz.

4-Etsy’de kendi ürettiğiniz ürünleri satarsanız. İsterseniz sadece 1 ürün listeleyebilirsiniz.

5-Herhangi bir tedarikçi ve tedarik zinciri ile uğraşmanız gerekmez.

6-Eğer herhangi bir ürün üretmiyorsanız üreten biriyle ortaklık kurup ürünleri listeleyebilirsiniz.

7-Etsy’de sermayesiz olarak print on demand ya da dijital ürün satışı gibi popüler işler yapabilirsiniz.

8-Etsy’de 60 milyondan fazla potansiyel müşteri bulunmaktadır.

9- Etsy komisyon oranları düşük olan bir pazaryeridir.

10- Etsy üyeliği, mağaza açmak ve ürün listelemek diğer e-ticaret sitelerine göre çok daha basittir.

Etsy hakkında içerikler devam edecek. Blog sayfamızı mutlaka takipte kalın. Etsy ile ilgili daha detaylı bilgi ve Etsy Eğitimimizi incelemek için https://konakakademi.com/etsy-egitimi/ bağlantısına tıklayın. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın. Youtube kanalımızda ücretsiz eğitimler bulunmakta ve instagram sayfamızda da faydalı bilgiler var. Ayrıca satış ortağımız olmak isterseniz, https://konakakademi.com/satis-ortakligi/ sayfamızı da inceleyebilirsiniz. Tüm soru, görüş ve önerileriniz için info@konakakademi.com ya da deniz@konakakademi.com adreslerine yazabilirsiniz. Herkese sağlıklı günler dileriz.

Author

konakakademi