Colorful Craft Workshop Ideas Instagram Post 1 1
Etsy İçin 10 Temel İpucu

Etsy’de başarılı olmak için mağazanızı her geçen gün güçlendirmeye devam etmelisiniz. Bu içerikte Etsy mağazanızın gelişip güçlenmesi için 10 temel ipucunu derledik. Mağaza kurma ve markalaşma yolunda faydalı bir içerik olacağına inanıyoruz. Herkese başarılar dileriz.

1- Kaliteli Görseller Paylaşın.

Bu yazıda inceleyeceğimiz içerikler

Ürünlerinizi profesyonelce gösteren, ifade eden yüksek çözünürlükteki kaliteli fotoğraflar Etsy için çok önemlidir. Sadece kelimelerle anlatmak yetmez! Aynı zamanda göstermelisiniz. Her ürün için birden fazla fotoğraf paylaşmalısınız. Ürünlerinizi iyi bir ışıkta sunmalısınız.

2- Etsy Topluluklarına Katılın.

Etsy’de çok geniş topluluklar var. Diğer satıcılardan geri dönüşler almak, fikir alışverişinde bulunmak birbirinizi desteklemek yararınıza olacaktır.

3- SEO Optimizayonu Yapın.

İnternet aramalarında çok fazla potansiyel müşteri çekebilirsiniz. Bu sebeple mağazanızın Seo Optimizasyonunu önemsemelisiniz. Bu sayede mağazanız ve ürünleriniz üst sıralarda yer alacaktır. Description yazarken, müşteri endişelerini azaltmak için ürün her yönden (beden, renk, durum, kullanım amacı, nakliye işlemleri vb.) ifade edilmelidir. Ayrıca yeni içerikler ekleyerek mağazanızı güncel tutmak da optimizasyona yardımcı olacaktır.

4- Blog Sayfası Açın.

Ürünlerinizi rakiplerinizden ayrı tutmak için onları en iyi şekilde tanıtmalısınız. Bunun için sosyal medya araçlarında aktif olarak yer almalısınız. Bununla beraber bir blog sayfası açarak ürünleriniz hakkındaki bilgileri paylaşmak Etsy dışında da görünürlüğünüzü artırmak için yararlı olacaktır. Blog sayfanızda yalnızca ürünlerinizi tanıtan yazılar değil ürünlerinizi kullanan hedef kitleniz için faydalı yazılar da yazabilirsiniz.

5- En İyi Müşteri Hizmetine Sahip Olun.

Müşteriler iyi hizmet aldıkları, önemli olduklarını hissettikleri mağazalardan yeniden alışveriş yapmayı tercih ederler. Bu sebeple müşterilerinizin tüm alışveriş süreciyle, sorunlarıyla yakından ilgilenmelisiniz. Kaliteli bir müşteri hizmetleri sunarak memnun kalmalarını sağlamalısınız.

6- Markanızı Oluşturun.

Etsy mağazanızla beraber aynı zamanda bir marka kurmuş olacaksınız. Doğru markalaşma adımlarıyla yalnızca bir dükkan sahibi olmanın ötesine geçin. Bu sizin daha sağlam ve kaliteli bir yaptığınızı göstererek farkınızı ortaya koyacaktır.

7- Başarılı Etsy Satıcılarını Araştırın.

Başarılı satıcıları araştırın. Kendinize neyi daha iyi, daha doğru yaptıklarını sorun. Siz daha iyi hale gelmek için neler yapabilirsiniz bunu tespit edin. Instagram’da başlatmış olduğumuz “Etsy’nin En İyileri” isimli seriyi mutlaka takip edin.

8- Markanızı Sosyal Medyada Pazarlayın.

Sosyal medya, markanızı pazara sunmak adına geniş bir yer tutmaktadır. Sadık bir takipçi kitlesi oluşturmak, onlarla aktif iletişim halinde olmak markanızı popülerleştirmeniz konusunda en büyük yardımcınız olacaktır. Sosyal medya araçlarının tümünden ve tüm özelliklerinden mümkün olduğunca yararlanmalısınız.

9- E-Mail Listesi Oluşturun.

E-posta müşterilerinize ulaşmak, yardımcı olmak ve geri dönüş almak için iyi bir yoldur. Ayrıca yeni ürünleri, değişiklikleri ve kampanyaları e-posta yoluyla ulaştırabilirsiniz. Markanızı tanıtmak ve bilinirliğini korumak için güzel bir yöntem olabilir.

10- Yaratıcı Ürün Paketlemeleri Yapın.

Etsy müşterileri satın aldıkları ürünlerin eline geçmesinden heyecan duyarlar. Siz mağaza sahipleri kaliteli, yaratıcı paketlemelerle bu heyecanı doruk noktasına çıkarabilirsiniz. Bu hem sizin profesyonel ve kaliteli bir iş yaptığınızı gösterir hem de müşterilerinizi memnun edersiniz. Güzel bir ambalaj ve içinde güzel bir not belki küçük bir hediye ile müşterilerinizin gönlünü kazarak olumlu dönüşler alabilirsiniz.

Author

konakakademi