Yurtdışına Deri Ürün Satışı

Deri üreticileri ve bu üreticileri tanıyanlar için önemli bir fırsattan bahsedeceğim.

Türkiye, deri ürün üretimi konusunda çok başarılı girişimcilere sahip bir ülke. Deri ürünlerin, ülkemizde olduğu gibi başla ülkelerde de çok fazla alıcısı bulunuyor.

Yalnızca Türkiye içinde satış yapan bir satıcı olabilirsiniz. Deri ustası bir tanıdığınız olabilir. Belki de bu işlerden hiç anlamıyorsunuz. Hiç önemli değil. Ülkemizin deri ürünler üretme potansiyelini ve kabiliyetini çok iyi biliyoruz.

Satış yapacağımız platform Etsy. 60 milyondan fazla müşterisi bulunuyor. El emeği ürünlerin kıymetini bilen müşterilere satış yapıyorsunuz ve dolar geliri elde ediyorsunuz. Tüm süreci adım adım, kısa ve öz bir şekilde aktaracağım. Şimdi yurtdışında halihazırda satışı yapılan ürünlere bir göz atalım:

1- Deri çanta: Etsy’deki müşteriler, deri çantalara bayılıyor. El emeği ile üretilen ürünler çok dikkat çekiyor.

1

Paylaştığım resimde görebileceğiniz gibi, bu ürünler hak ettikleri fiyata satılıyor ve yine görebildiğiniz gibi yüzlerce, binlerce, on binlerce adet satılıyor. Çanta konusunda kadınlar ve erkekler için sade ve şık modeller dikkat çekiyor.

Örneğin; yılda çok değil, 30 dolar kâr ettiğiniz bir modelden 500 adet satış yaparsanız, iyi bir gelir elde edersiniz. Kesinlike yalnızca Türkiye’de satmak ile yurtdışına satmak arasında bir fark olduğunu düşünüyorum.

2- Deri cüzdan: Etsy’de deri cüzdan ve kartlık, deri alanındaki en popüler ürün. Türkiye’deki satışlarınızdan çok daha fazlasını, çok daha fazla fiyatlar ile yapabilirsiniz. Eğer üretmiyorsanız, Türkiye’deki bir üretici ile anlaşarak da bu işi yapabilirsiniz. Satışlara şöyle bir göz atalım.

2 1

Gördüğünüz gibi yine yüzlerce, binlerce adet satışlar bulunuyor. Deri ürün denince akla ilk gelen ürünlerden olan cüzdan, hediye olarak da çok fazla talep ediliyor. Dünyanın çeşitli bölgelerindeki tatil sezonlarında çok iyi satış rakamlarına ulaşmak mümkün. Güzel bir ürün ile pazara giriş yaptığınızda tek sorununuz, siparişlere yetişebilmek olacaktır.

3- Deri günlük: Yurtdışında çok tercih ürünlerden biri günlüktür. İnsanların günlük hayatlarında bir sırdaş olarak gördüğü ve önemli anlarını yazarak kaydettiği günlükler, deri kaplama olunca daha gizemli bir hale geliyor.

3

Resimde gördüğünüz gibi satıcıların çok satış yaptığı alanlardan bir tanesi günlük. Burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bazı satıcılar, sattıkları günlükleri kişiye özel hazırlayabiliyor. Örneğin günlüğün üzerine müşterinin talebi doğrultusunda isim yazabiliyor. Bu tür kişiye özel uygulamalar, müşterinin kendisini daha özel hissetmesini sağlıyor ve satışı kolaylaştırıyor.

4- Deri bileklik: Deri bileklik satışının modası pek geçecek gibi görünmüyor. Çok uzun yıllardır satılıyor ve satılmaya devam edecek. Yine satıcıların binlerce adet sattığı ürünlerden biri.

4

Deri bileklik önemli avantajlar barındıran bir ürün. Bir bileklik çok az yer kaplar. Dolayısıyla kargo maliyeti, diğer ürünlere göre çok daha azdır. Bu nedenle bu tür bir üründen hem malzeme bakımından hem de lojistik bakımından çok daha fazla kâr elde edersiniz. Yine bu ürün için de kişiye özel uygulamalar yapmak mükün.

5- Deri kitap ayracı: Müşterilerin ilgisini çeken ve okudukları kitapların sayfalarını belirlemek için kullandıkları deri ayraçlar da son zamanlarda çok rağbet görüyor. Küçük ve ince olması, önemli avantajları beraberinde getiriyor.

5

Bu ürünler de binlerce adet satılıyor. Kitap ayracı konusunda önemli bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum. Her yeni kitap için yeni bir ayraç talep eden müşteriler olabiliyor. Bu da satış oranlarını arttırıyor. Bu ürün açısından değerlendirildiğinde eğer bir müşteriyi memnun ederseniz, kitap ayracı konusunda her yeni kitapta sizinle çalışacaktır ve satışlarınızın katlanmasını sağlayacaktır.

Son olarak…

Deri ürünleri daha da çeşitlendirmek mümkün. Peki bu ürünleri nerede ve nasıl satıyoruz? Satış yaptığımız platformun Etsy olduğunu söylemiştik. Burada ücretsiz bir şekilde satıcı hesabı açarak ürünlerinizi listeleyebilirsiniz.

Ürünlerinizi ücretsiz bir şekilde listeleyebilmeniz için özel bir link aracılığı ile katılmanız gerekiyor. Bunun gibi dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Ürünlerinizin el işi ile yapılan bir sürece tabi olması gerekiyor. Satış, pazarlama ve girişimcilik konularında yetkin olmak sizi doğru hamleler yapma konusunda güçlendirecektir. Satış için SEO, görsel, açıklama, başlık gibi birçok konu da önemli.

Etsy’de satış yapmaya hızlı ve profesyonel bir şekilde başlamak isterseniz bu konuda indirimli eğitime kayıt olabilirsiniz: https://konakakademi.com/etsy-egitimi/

Tüm ücretsiz mini eğitimler için abone olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCKuky-by401s1xfMoC6hfFg

Kendinize çok iyi bakın.

İyi satışlar ve bol kazançlar dilerim.

Author

konakakademi