E-ticaret

Etsy’de Kişiye Özel Ürün Satışı

Etsy’de Kişiye Özel Ürün Satışı

E-ticarette, müşteriye kendini özel hissettirmenin sırlarını paylaşıyorum.

Bir müşteriye nasıl kendini özel hissettirirsiniz, hiç düşündünüz mü? Bence milyonlarca kez düşündünüz. Hepimiz bir müşteriyiz ve birilerinden sürekli alışveriş yapıyoruz. Bize özel bir hizmet ile karşılaştığımızda mutlu oluyoruz. Beynimiz bu davranışı takdir ediyor. Ekmek dolabında tek tek kese kağıdına konmuş ekmekleri görünce bile hoşumuza gidiyor. Çünkü bizi düşünmüşler ve bizim için özel bir şey yapılmış.

Durum e-ticarette de farklı değil. Müşterinizi ne kadar düşünüp kollarsanız o da sizi o kadar mutlu eder. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Etsy satıcıları bu konuda neler yapıyorlar bir göz atalım:

1- Aile ağacı kolye ucu:

kolye ucu

İnanılmaz naif bir örnek. Müşteriler hem kendine hem de ailelerine hediye olarak alabilir. Sadece bir hediye ile tüm aileyi mutlu edebilir. Üstelik bir ailenin tüm üyelerine tolu olarak alınabilir. Kişiselleştirilmiş bir ürün için mükemmel. Örnek alınabilir ve benzer çalışmalar yapılabilir.

2- Kişiye özel düzenleyici:

duzenleyici

Kişiye özel ahşap malzemeden yapılan bir masa üstü düzenleyicisi. Çok güzel bir hediye olacaktır. Bununla birlikte müşteriler kendileri için de kesinlikle sipariş verecektir. Mağaza 44 bin 294 satış yapmış. Bunun nedeni, kişiselleştirilebilen ürünler ile müşterileri mutlu etmesi. Ahşap işi ile ilgilenenlerin kesinlikle değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum.

3- Kız kardeşler için kolye:

kardes

Yine aile fertleri için hem yazı hem de kolye içeren bir kutu üretmek mükemmel bir fikir. Her gün milyonlarca kişinin doğum günü gibi özel günleri oluyor ve insanlar gerçekten ailelerini çok iyi tanımalarına rağmen hediye seçmekte zorlanıyor.

Aile içindeki veya kardeşler arasındaki bağı güçlendirecek tatlı bir hediye muhteşem olacaktır. Müşterilere böyle özel bir hizmet sunmak tabii ki müşterilerin de sizi mutlu etmesi anlamına gelir.

4- Evcil hayvan ürünleri: Geçmişten günümüze insanlar, hayvanlar ile dost olmuş ve bazılarının bakımını üstlenmiştir. Evcil hayvanlarına değer veren müşteriler, onlar için bir şeyler yapmak isteyeceklerdir.

pets

Evcil hayvanının güzel bir fotoğrafını, ismiyle birlikte duvarına asmak isteyen müşteriler için mükemmel bir hizmet olacaktır. Fotoğrafı müşteriden dijital olarak alırsınız ve müşteriye çerçeveyi gönderirsiniz.

Müşterinin isteği doğrultusunda tüm işlemleri dijital olarak da yürütebilirsiniz. Müşteri ürünü dijital olarak alır ve kendi bastırır. Bu sayeyede lojistik masraflarından her iki taraf da kurtulmuş olur. Bu konuda Etsy inanılmaz bir potasiyele sahip.

5- Çocuk ve bebekler için: Ebeveynler, çocukları ve bebekleri için her şeyi yapar. Evleri, hayatları, dünyaları güzelleşsin diye ellerinden geleni ortaya koyarlar. Aynı zamanda onların sağlığına da çok önem verirler.

cocuk

Tamamen organik bir şekilde hazırlanan ve ufaklığın adının yazılı olduğu renkli harfler gerçekten mükemmel bir fikir. Özellikle yeni doğmuş çocukların odaları için kesinlikle tercih edilecektir.

Ürünün tamamen organik olmasının ve bunun belirtmenizin, müşterilerin ilgisini çekmeme imkanı yok.

Son olarak… Müşteriyi ne kadar mutlu ederseniz, karşılığını mutlaka alırsınız. “Ben 20 müşteriye özel ürünler tasarladım geri dönüş olmadı.” diye düşünmenizi önermem. Hangi müşteriyi mutlu ettiğinizde hangi mucizelerle karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Ben de bilemem. Belki ilk müşteride belki de 150. müşteride.

Etsy’de dükkan sahibi olarak tüm dünyaya açılmanızı ve uluslararası e-ticaret öğrenmenizi sağlayacak ve hayatınızı değiştirecek eğitim programına katılmak isterseniz: https://konakakademi.com/etsy-egitimi/

Tüm ücretsiz mini eğitimler için takip edebilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCKuky-by401s1xfMoC6hfFg

Önemli e-ticaret takvimleri elinizin altında bulunsun isterseniz, Konak Akademi E-ticaret Takvimi 2021‘e buradan ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz: https://konakakademi.com/e-ticaret-takvimi/

Kendinize çok iyi bakın.

Author

konakakademi